Biografie

Marcella van der Heijde (1990)

Al op jonge leeftijd speelde muziek een belangrijke rol in haar leven. Marcella kreeg piano- en slagwerklessen en zong al op jonge leeftijd in koren. Daarnaast speelt ze sinds enige tijd ook fagot. Marcella wil zich graag elke keer weer opnieuw uitdagen om het beste uit zichzelf te halen.

In 2012 studeerde zij af aan de Hogeschool Leiden als muziektherapeut.
Zij heeft na haar studie als (vaste) gastdocent verschillende colleges en gastlessen muziektherapie in de oncologie mogen verzorgen op de Hogeschool Leiden en de Hogeschool Rotterdam. Daarnaast is zij ook als tweede beoordelaar actief binnen de Hogeschool Leiden voor stagetrajecten van studenten.
Voor Marcella is het een leuke uitdaging om studenten muziektherapie te ondersteunen en te laten zien dat met hard werken, ondernemerschap, doorzettingsvermogen en een beetje lef je er een goede baan in kan vinden.  Marcella is nog steeds trots dat ze zowel in haar praktijk als binnen het Erasmus MC Kanker Instituut wekelijks met zulke diverse mensen mag werken.

Daarnaast is een grote passie van Marcella het dirigeren. Het belangrijkste is om hierin het beste uit jezelf te halen als dirigent en samen met je musici en zangers te werken naar het beste eindresultaat en met elkaar te genieten misschien wel het mooiste wat er is: ‘de muziek’.  Als dirigent kun je dit niet alleen en juist dat samenwerking met anderen is wat Marcella zo aanspreekt in het werk als dirigent. Of het nu gaat om een zanger die net op het koor is komen zingen of een beroepsmusicus, het proces van repetitie naar concert samen ervaren en uiteindelijk tot een goed klinkend resultaat komen, is elke keer weer fantastisch!

Naast haar muzikale werk vindt Marcella het ook zeer belangrijk om maatschappelijk en bestuurlijk haar steentje bij te dragen.  Ook hierin is het voor Marcella belangrijk dat je samen kijkt naar wat er nodig is en juist door oprecht naar elkaar te luisteren en elkaar met respect te behandelen, er een optimale samenwerking en zo het beste resultaat kan ontstaan.

 

“Waar woorden tekort schieten, spreekt de muziek”